Pályázatok

Kedvezményezett neve: ALUBAU Alumíniumtermékeket Előállító és Forgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Eszközbeszerzés az Alubau Kft-nél

Szerződött támogatás összege: 10,49 millió Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 70,00 %

Projekt kezdése: 2020.10.09.

Projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.02.12.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00931

Projekt tartalmának bemutatása:

Az Alubau Kft 1990- ben jött létre, jelenlegi székhelye Szombathelyen, telephelye pedig Pécsett van.  A cég fő profilja, hogy vonalas létesítmények, pl. autópályák mellé készít fából zajcsökkentő elemeket/falakat. Szeretnék a járvány és annak gazdasági negatív hatásai ellenére is a céget szinten tartani, és lehetőség szerint stabilizálni és fejleszteni.

A Társaság célja a gyorsuló technológiai, gazdasági és társadalmi változásokhoz való alkalmazkodóképesség fejlesztése, ami egyben hozzájárul a válságálló és fenntartható működéshez. A vállalkozásnak folyamatosan újabb és újabb kihívásoknak kell megfelelnie, ezért folyamatosan fejleszt saját erőből és Európai Uniós pályázatok által, jelen támogatást nyert fejlesztési projektjüket a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósították meg.

A projektfejlesztés célja az új eszközök és gépek beszerzésével új üzleti profilok kialakítása, új termékek gyártása, technológiák megvalósítása volt. Az új termékek lehetőséget adtak új munkahely-teremtésre, és a jelenlegi termékportfólió melletti új üzletek fejlesztésére. A dolgozóik beosztása hatékonyabbá vált, egyszerre több munkagéppel tudnak dolgozni, kiegészítve ezzel egymás munkáját, mely végül nagyobb termelékenységet eredményez és ezáltal árbevétel növekedést érhetünk el.

Az 10,49 millió Ft millió forint európai uniós támogatás segítségével a cég telephelyén, Pécsett hajtotta végre a fejlesztést az új eszközök beszerzésével.

A fejlesztés eredményeként megvalósult egy eszközbeszerzés, amely a fő tevékenységhez kapcsolódik, így a cég költséghatékonyabban tud dolgozni és stabilabb működést tud elérni.

Kedvezményezett neve: ALUBAU Alumínium termékeket Előállító és Forgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Komplex versenyképesség növelő fejlesztés az Alubau Kft-nél

Megvalósítási helyszín: 7628 Pécs, Bogádi út ½, Hrsz.: 42089/5.

Szerződött támogatás összege: 65,10 millió Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 70,00%

Projekt megvalósításának tervezett kezdete: 2021.11.01.

Projekt fizikai befejezésének tervezett határideje: 2023.10. 31.

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03082

Az Alubau Kft 1990- ben jött létre, fő profilja, hogy vonalas létesítmények, pl. autópályák mellé készít fából zajcsökkentő elemeket/falakat. Szeretnék a járvány és annak gazdasági negatív hatásai ellenére is a céget szinten tartani, és lehetőség szerint stabilizálni és fejleszteni.

A cég projektjének célja a gyorsuló technológiai, gazdasági és társadalmi változásokhoz való alkalmazkodóképesség fejlesztése, ami egyben hozzájárul a válságálló és fenntartható működéshez. A vállalkozásnak folyamatosan újabb és újabb kihívásoknak kell megfelelnie, ezért folyamatosan fejleszt saját erőből és Európai Uniós pályázatok által, jelen támogatást nyert fejlesztési projektjüket a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül megvalósulni.

A teljes beruházás nettó összköltsége 93,00 millió Ft, melynek a támogatás tartalma 70%-os támogatási intenzitás mellett 65,10 millió Ft, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból feltételesen vissza nem térítendő támogatás.

Az projekthez elnyert 65,10 millió Ft európai uniós támogatás segítségével megvalósításra kerül a projekt egyik fő eleme, egy raktárcsarnok irodával és szociális blokkal, a Bogádi úti telephelyen infrastrukturális és ingatlan beruházás keretében, melynek aránya a projekt 58%-a. A fejlesztés megvalósítását követően a cég teljes tevékenységét ezen a helyszínen végzi majd, kiváltva evvel a jelenlegi bérelt ingatlant, mely költséghatékonyságot fog eredményezni.

A fejlesztés eredményeként az üzemcsarnok megvalósítása mellett, megvalósul a projekt másik lényeges eleme is, a technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése, melynek aránya a projekt összköltségének 31 %-a. A már meglévő eszközpark áthelyezésre kerül az eddig bérelt ingatlanból, ebbe az új ingatlanba, illetve a jelen projekt keretében beszerzendő új eszközök is a megépülő csarnokban kerülnek beállításra. A pályázatban megjelölt eszközökkel bővítésre kerül a gyártási folyamat, valamint a faipari gyártás során keletkező fűrészpor megfelelő elszívását és megfelelő tisztaságú levegőt kívánják biztosítani a munkavállalók és saját egészségük érdekében, ami nem csak a magyar, hanem a jóval szigorúbb német előírásoknak is megfelel.

A megvalósított projekt a vállalkozás fejlődését, további munkahely teremtést és árbevétel növekedést fog eredményezni.

A projekt keretében megújuló energiaforrást hasznosító technológia alkalmazásán belül egy napelemes rendszer is kiépítésre kerül, továbbá a vállalkozás Arculati és grafikai tervezés tanácsadást, valamint egy (IKT) technológiákra irányuló képzést is megvalósít.